توضیحات
توضیحات تکمیلی:
دوغ یکی از سالمترین نوشیدنی های سنتی ایران است که مصرف آن خصوصا در فصول گرم سال بسیارتوصیه می شود.
این نوشیدنی می تواند پروتئین ،چربی ،ویتامین های D و B ، کلسیم وهمچنین آب مورد نیاز بدن را تا حدودی تامین کند .
شایان ذکر میباشد ، دوغ به دلیل داشتن نمک حتی در حد (0.7 درصد) برای مبتلایان به فشار خون بالا،بیماران قلبی- عروقی بسیار مضر است بهتر است هنگام خرید دقت شود دوغ را از جلوی درب مغازه و یا محلی که مشرف به نور مستقیم خورشید است انتخاب نکنیم ،چون در این روش نگهداری ( در معرض نور مستقیم خورشید) آنزیم های تجزیه کننده پروتئین هافعال می شوند و تغییررنگ ومزه داده و زودتر از تاریخ انقضاء مشخص شده فاسد و یا غیر قابل مصرف می شود.
اغلب برای طعم دار کردن دوغ از اسانس گلپر،نعناع،کاکوتی استفاده می شود.
نکته مهم : واژه گرمادیده به این معنی است که پس از اتمام فرموله شدن دوغ و بعد از آماده شدن دوباره پاستوریزه شده تا میکرو ارگانیسم های استارترکاهش یافته که در طول نگهداری دوغ ترش نشود .
بهترین شرایط نگهداری در یخچال دما 4-6درجه سانتیگراد است.
توصیه می شود در هنگام خرید دوغ حتما به محل نگهداری دوغ توجه خاص شود.