توضیحات
دوغ یکی از سالمترین نوشیدنی های سنتی ایران است که مصرف آن خصوصا در فصول گرم سال بسیارتوصیه می شود.
این نوشیدنی می تواند پروتئین ،چربی ،ویتامین های D و B ، کلسیم وهمچنین آب مورد نیاز بدن را تا حدودی تامین کند .
دوغ حاوی کلسیم و ارگانسیم های زنده و مفیدی است که از رشد و تکثیر بسیاری از باکتری های مضر در دستگاه گوارش جلوگیری می کند.
قابل توچه باشد: دوغ به دلیل داشتن نمک حتی در حد (0/5 درصد) برای مبتلایان به فشار خون بالا،بیماران قلبی- عروقی بسیار مضر است بهتر است هنگام خرید دقت شود دوغ را از جلوی درب مغازه و یا محلی که مشرف به نور مستقیم خورشید است انتخاب نکنیم به دلیل اینکه باعث سرطان زایی است ،اگر به این روش نگهداری شود ( در معرض نور مستقیم خورشید) آنزیم های تجزیه کننده پروتئین فعال می شوند و دوغ آلوده به کپک شده و بلافاصله تغییررنگ ومزه داده و زودتر از تاریخ انقضاء مشخص شده فاسد و یا غیر قابل مصرف می شود.
اغلب برای طعم دار کردن دوغ از اسانس گلپر،نعناع،کاکوتی استفاده می شود.
نکته مهم : واژه گرمادیده به این معنی است که پس از اتمام فرموله شدن دوغ و بعد از آماده شدن دوباره پاستوریزه شده تا میکرو ارگانیسم های استارترماست کاهش یافته(منظور همان باکتری است)
ودوغ ترش نشود وبهترین شرایط نگهداری در یخچال دما 4-6درجه سانتیگراد است.
توصیه می شود در هنگام خرید دوغ حتما به محل نگهداری دوغ توجه خاص شود.